LONKKA LAB -workshop

Yin Yoga workshop

🔵 🇫🇮  LONKKA LAB -workshop / Helsinki, Tampere, Turku
Yinin funktionaalinen anatomia ja harjoitus

Funktionaalisen yin joogan harjoitus kunnioittaa jokaisen yksilöllistä kehonrakennetta. Tule Lonkka Laboratorioon kasvattamaan kehotietoisuutta, parantamaan itsetuntemusta ja tekemään harjoituksestasi turvallista, tehokasta ja miellyttävää.

➡️ Varmista paikkasi – ryhmäkoko on rajattu!

Kaiken joogan on tarkoitus olla turvallista, tehokasta ja toimivaa. Yin-joogassa se tarkoittaa asanoiden ja harjoituksen toimivuutta ja sopivuutta kaikille, kehonrakenteesta riippumatta.
Yinin perustajan, Paul Grilleyn kehittämä funktionaalinen lähestymistapa on monipuolistanut yinin harjoitusta, koska se kunnioittaa jokaisen yksilöllistä kehonrakennetta ja luustollisia eroavuuksia. Se ei korosta esteettisyyttä eli asanan ulkoisia linjauksia, vaan keskittyy siihen miltä asana harjoittajasta tuntuu.
Tarkat linjaukset puuttuvat eikä niitä harjoiteta, vaan tarkoitus on löytää riittävän miellyttävä ja toimiva asento, joka sopii harjoittajalle ja jossa voi viipyillä rauhassa minuuttien ajan. Tämän pohjalta on luotu asanoista arkkityypit eli malliesimerkit variaatioineen. Näitä periaatteita tutkimme ja harjoittelemme asanoita Lonkka Lab -workshopissa.

🔹️ TUTKIMUSMATKA KEHOLLISIIN EROAVUUKSIIN
Workshopin tavoite on kasvattaa ymmärrystä funktionaalisen lähestymistavan ja harjoituksen perusteista eli siitä, miten oman kehon uniikit luustonrakenteet ja keholliset kireydet vaikuttavat liikkuvuuteen, liikeratojen laajuuteen ja sitä kautta yinin harjoitukseen. Eikä vain yinin vaan myös eri joogatyylien sekä muidenkin lajien harjoituksiin.
Workshopissa käymme läpi funktionaalisen yinin keskeiset periaatteet, missä kunkin asanan on tarkoitus tuntua sekä mitkä ovat sen hyödyt ja haasteet.
Testaamme yinin asanoiden sopivuutta itselle ja muille. Tämä tapahtuu kokeellisessa, lempeästi osallistavassa Lonkka Laboratoriossa, jossa tutkitaan eri harjoittajien luontaista liikkuvuutta ja mietitään, mikä rajoittaa asanaan pääsyä ja siellä olemista. Tämä lisää ymmärrystä siitä, missä mahdolliset asanan haasteet tulevat vastaan.
Kokeilemme ja tutkimme asanoiden erilaisia variaatioita, jotta niistä löytyy kaikille sopivat muodot, jotka tekevät harjoituksesta turvallista ja mielekästä.
Workshopin päätteeksi teemme n. 1,5 tunnin mittaisen yinin harjoituksen, jossa jokainen voi testata itselleen sopivia asanoita ja löytää yinin harjoituksen toimivuuden, tehokkuuden, sallivuuden ja miellyttävyyden.

🔹️ FUNKTIONAALISEN HARJOITUKSEN HYÖDYT
Kehotietoisuus. Ymmärtämällä anatomiaa eli oman kehon rakennetta, luustoa ja sidekudosten toimivuutta, harjoitus paranee ja kehon luonnolliset liikeradat palautuvat.
Sallivuus. Yinin harjoituksessa tärkeää on sallivuus ja oman kehon kunnioitus.
Turvallisuus. Harjoitus on turvallista. Yinissä asanoiden turvallisuus on tärkeää, koska niissä viivytään pitkään, jolloin vaara aiheuttaa virheasennossa väännöllä nivelille ja keholle vahinkoa kasvaa.
Qi-energian liikkuvuus. Funktionaalisen harjoituksen yksi tarkoitus on harmonisoida Qi-energian vapaa liikkuvuus meridiaaneissa ja kehossa, mikä vaikuttaa kehon ja mielen energioihin.
Lempeys. Yinissä vähemmän on enemmän, joten asanassa ei koskaan mennä liikkuvuuden äärirajaan asti vaan kunnioitetaan itselle sopivaa rajaa.
Miellyttävyys. Kun asana on riittävän miellyttävä ja keholliset kireydet eivät haittaa siinä olemista, voi antautua asanalle.
Meditatiivinen tutkiskelu. Lempeässä, toimivassa harjoituksessa voi kääntää katseen sisäänpäin, emootioiden ja ajatusten tutkiskeluun ja päästää kaikesta turhasta irti kohti mielenrauhaa ja meditatiivisia tiloja.

ℹ️ LONKKA LAB – Yinin funktionaalinen anatomia ja harjoitus -workshop
🔹️ KENELLE: Sopii kaikille kehotietoisuuden kasvattamisesta ja oman harjoituksen parantamisesta kiinnostuneille, joogaopettajille, yiniä ohjaaville ja joogan ja yinin harjoittajille oman harjoituksen syventämiseen.

ℹ️ AIKATAULU
– HELSINKI
: la 10.2. klo 11-14, Joogahuone, Punavuorenkatu 4
– TAMPERE: su 18.2. klo 11-14, Studio Vintti B, Näsilinnankatu 34 A, 7. kerros
TURKU: la 24.2. klo 13-16, Joogastudio 8, Puutarhakatu 49, 3. kerros

🔹️ HINTA: 45 euroa

ℹ️ ILMOITTAUTUMISET ja TIEDUSTELUT: meilitse: info@zenstudiomalaga.com tai WhatsAppin kautta: Laura 040 5659652
– Workshop toteutuu, kun osallistujia on kahdeksan.

ℹ️ LISÄTIETOA ZEN STUDIO:
– Facebook: www.facebook.com/zenstudiomalaga/
– Instagram  www.instagram.com/zenstudiomalaga
– Kotisivu: www.zenstudiomalaga.com

Käy tykkäämässä ja seuraa tapahtumia! Tutustu yinin koulutuksiin!

🔹️ LUE BLOGI AIHEESTA Zen Studion sivuilla. 

Lämpimästi tervetuloa löytömatkalle kehoosi ja yinspiroitumaan lempeän, parantavan ja avaavan yinin monipuolisesta maailmasta!

Yinterveisin
Laura 💙🙏🏼💙

* Opettajana toimii LAURA (E-RYT200 hatha, RYT300 yin&faskia, YACEP) yin-joogan koulutuksiin suuntautunut opettaja. Olen yiniin, yin&yangiin, hathaan, kiinalaiseen lääketieteeseen, meditaatioon ja buddhalaisuuteen erikoistunut kansainvälinen joogaopettaja yli 25 vuoden jooga- ja meditointikokemuksella.
Lisätietoa: www.zenstudiomalaga.com/aboutlaura/


#jooga #yin #yoga #yinjooga #yinster #yinjooga #joogahelsinki #joogasuomi #joogakoulutus #joogaopettaja #mindfulness #anatomia #yinsuomi
#funktionaalinenyin #zenstudio #zenstudiomalaga

#studiovintti
#joogahuone
#joogastudio8
#helsinki
# tampere
# turku

Contact by WhatsApp
+358 40 5659652
info(at)zenstudiomalaga.com

About Laura

Laura Heikkinen is a yoga teacher specialized in Yin Yoga Teacher Training, Buddhism, and Taoist practices.

She has studied Yin and Yang Yoga and Mindfulness Meditation Teacher Trainings in Insight Yoga Institute with Sarah Powers, and done hatha yoga teacher training in India. She has Yoga Teacher Trainings in Yin 280 RYT and Hatha 200 RYT

She has deepened her studies in Yin with Paul and Susie Grilley, Jo Phee, Victor Chng, Simon Low, Sebastian Pucelle and Murielle Burellier, and Helena Chaón Muñoz, and learned different yoga styles around the world more than 20 years.

She has been studying qigong, and relaxation and mindfulness techniques in Shanghai Qigong Research Institute, which is under the University of Traditional Chinese Medicine in Shanghai. She loves living by the seasons, lifelong learning and heading to longevity.

More info about us in Facebook: Zen Studio Málaga

Zen Studio Malaga: Laura Heikkinen